Ontbijten in Drachten: De Beste Plekken om de Dag te Beginnen

Ontbijten in Drachten

Drachten, een charmante stad in Friesland, biedt een scala aan geweldige plekken om te ontbijten. Of je nu op zoek bent naar een stevig traditioneel ontbijt of een lichte, gezonde start van de dag, Drachten heeft voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee langs de beste ontbijtplekken in de stad, zodat je je ochtend goed kunt beginnen.

1. De Graanrepubliek

De Graanrepubliek is een geliefde ontbijtplek onder de locals. Gelegen in het hart van Drachten, biedt dit gezellige café een breed scala aan versgebakken broodjes, croissants en andere gebakjes. Hun ontbijtmenu omvat ook heerlijke opties zoals yoghurt met granola en vers fruit, smoothie bowls, en royale omeletten. Mis vooral hun huisgemaakte jam niet!

Aanrader: Probeer de boerenomelet met verse kruiden en geitenkaas. Het is een lokale favoriet en zorgt voor een energieke start van de dag.

2. Brasserie Kolkzicht

Brasserie Kolkzicht staat bekend om zijn uitgebreide ontbijtmenu en prachtige uitzicht op de Drachtstervaart. Dit is de perfecte plek om te genieten van een rustig ontbijt terwijl je uitkijkt over het water. Hun menu varieert van traditionele broodjes kaas en ham tot uitgebreide Engels ontbijtopties met eieren, spek en worstjes. Daarnaast bieden ze ook veganistische en glutenvrije opties.

Aanrader: De “Kolkzicht Special” is een uitgebreid ontbijt met een mix van zoete en hartige gerechten, ideaal voor wie alles wil proberen.

3. Grand Café ’t Smelnehûs

Voor een klassieke ontbijtervaring in een warme en uitnodigende sfeer, ga je naar Grand Café ’t Smelnehûs. Dit café beschikt over een prachtig interieur en een terras waar je op zonnige dagen kunt genieten. Hun ontbijtmenu bevat onder andere verse sappen, smoothies, croissants, pannenkoeken en diverse broodjes.

Aanrader: De pannenkoeken met vers fruit en honing zijn heerlijk en een echte traktatie om je dag mee te beginnen.

4. Bij de Buurvrouw

Bij de Buurvrouw is een gezellige plek waar je je meteen thuis voelt. Hier kun je genieten van een huiselijk ontbijt met een kopje koffie of thee. Het rustieke interieur en de vriendelijke service maken het een favoriete plek voor velen. Hun ontbijtmenu bevat verse ontbijtgranen, yoghurt, vers fruit, en verschillende soorten broodjes en beleg.

Aanrader: Probeer hun zelfgemaakte granola met Griekse yoghurt en vers fruit voor een gezonde en voedzame start van de dag.

5. De Koffiepot

Als je een koffieliefhebber bent, dan is De Koffiepot de plek voor jou. Naast hun uitstekende koffie, bieden ze een eenvoudig maar smaakvol ontbijtmenu. Denk aan versgebakken croissants, biologische broodjes en heerlijke muffins. Het ontspannen en trendy interieur maakt het een ideale plek om je dag te beginnen.

Aanrader: De avocado-toast met een gepocheerd ei is een favoriet onder vaste klanten en perfect om mee op te laden voor de dag.

6. Lunchroom Van der Velde

Hoewel de naam anders doet vermoeden, kun je bij Lunchroom Van der Velde ook uitstekend terecht voor een ontbijt. Ze bieden een breed scala aan ontbijtopties, van lichte, gezonde keuzes tot meer vullende gerechten. Hun moderne en stijlvolle inrichting zorgt voor een aangename eetervaring.

Aanrader: De smoothie bowl met aardbei, banaan en chiazaad is een geweldige keuze voor een vitaminerijke start van de dag.

7. De Bakkerswinkel

Voor een authentieke Nederlandse ontbijtervaring moet je bij De Bakkerswinkel zijn. Deze bakkerij en café biedt een geweldig assortiment aan versgebakken broodjes, croissants en andere lekkernijen. Hun ontbijtmenu is eenvoudig maar zeer smakelijk, met veel aandacht voor kwaliteit en versheid.

Aanrader: Hun versgebakken croissants met huisgemaakte jam zijn een must-try!

8. Proeflokaal Dokkum

Net buiten Drachten, in het pittoreske Dokkum, vind je Proeflokaal Dokkum. Hier kun je genieten van een uitgebreid ontbijt terwijl je uitkijkt over het historische centrum. Hun menu bevat een mix van klassieke en moderne gerechten, altijd bereid met verse lokale ingrediënten.

Aanrader: De Eggs Benedict met zalm is een luxe keuze voor een speciale ochtend.

Conclusie

Of je nu een local bent of slechts op doorreis, Drachten biedt tal van geweldige plekken om te ontbijten. Van rustieke cafés tot stijlvolle brasseries, er is voor elk wat wils. Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt in een van deze fantastische locaties en geniet van wat Drachten te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan discussies, exclusieve inhoud ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van de laatste updates? Registreer je vandaag nog!

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Verken gerelateerde artikelen en verhalen