Lunchen in Drachten: De Beste Plekken voor een Heerlijke Middagpauze

Lunchen in Drachten

Drachten, gelegen in het prachtige Friesland, is niet alleen een fijne plek om te wonen en te bezoeken, maar biedt ook tal van geweldige locaties voor een heerlijke lunch. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een gezonde maaltijd of een uitgebreide lunchervaring, Drachten heeft voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee langs de beste lunchplekken in deze gezellige stad.

1. De Graanrepubliek

De Graanrepubliek is een populaire plek onder de bewoners van Drachten voor zowel ontbijt als lunch. Dit knusse café in het centrum biedt een breed scala aan versbereide gerechten. Hun lunchmenu varieert van rijk belegde broodjes tot voedzame salades en verwarmende soepen. Alles wordt met liefde bereid en dat proef je.

Aanrader: Probeer de club sandwich met gerookte kip, avocado en bacon. Het is een stevige en smaakvolle keuze die je zeker zal bevallen.

2. Brasserie Kolkzicht

Met een prachtig uitzicht op de Drachtstervaart is Brasserie Kolkzicht een ideale plek om te lunchen. Hun uitgebreide menu biedt voor elk wat wils, van lichte salades tot uitgebreide lunchgerechten. Of je nu zin hebt in een klassieke uitsmijter of een smaakvolle pasta, hier zit je goed.

Aanrader: De Caesar salade met gegrilde kip en Parmezaanse kaas is een frisse en vullende keuze.

3. Grand Café ’t Smelnehûs

Grand Café ’t Smelnehûs staat bekend om zijn uitnodigende sfeer en uitgebreide lunchmenu. Hier kun je genieten van diverse broodjes, panini’s, en warme gerechten. Het prachtige interieur en vriendelijke personeel maken het een favoriete lunchspot voor velen.

Aanrader: De kipsaté met atjar en kroepoek is een heerlijke optie voor wie zin heeft in iets warms en hartigs.

4. Bij de Buurvrouw

Bij de Buurvrouw voelt als lunchen bij vrienden thuis. Deze gezellige lunchroom biedt een huiselijke sfeer en een menu vol lekkernijen. Van versgebakken taarten tot rijk belegde broodjes en gezonde bowls, hier vind je het allemaal.

Aanrader: De quiche van de dag, geserveerd met een frisse salade, is altijd een goede keuze.

5. De Koffiepot

Voor koffieliefhebbers die ook van een goede lunch houden, is De Koffiepot de place to be. Naast hun uitstekende koffie bieden ze een smakelijk lunchmenu. Denk aan wraps, salades, en diverse broodjes. Het trendy interieur maakt het af.

Aanrader: De wrap met hummus, gegrilde groenten en feta is een gezonde en smakelijke optie.

6. Lunchroom Van der Velde

Lunchroom Van der Velde biedt een breed scala aan lunchgerechten in een moderne en stijlvolle omgeving. Van soep en salades tot luxe broodjes en warme maaltijden, hier kun je genieten van een versbereide lunch in een ontspannen sfeer.

Aanrader: De zalmsalade met dille-dressing en geroosterd brood is een populaire keuze en zeker het proberen waard.

7. De Bakkerswinkel

Voor een authentieke Nederlandse lunchervaring ga je naar De Bakkerswinkel. Deze bakkerij en lunchroom biedt een geweldig assortiment aan versgebakken broodjes, quiches en andere lekkernijen. Perfect voor een gezellige lunch met vrienden of familie.

Aanrader: De boerenbrood met roombrie, honing en walnoten is een absolute must-try!

8. Proeflokaal Dokkum

Net buiten Drachten, in het pittoreske Dokkum, vind je Proeflokaal Dokkum. Deze sfeervolle locatie biedt een uitgebreid lunchmenu met een mix van klassieke en moderne gerechten, altijd bereid met verse lokale ingrediënten.

Aanrader: De burger van de week, gemaakt met lokaal rundvlees en seizoensgebonden toppings, is altijd een hit.

9. Eetcafé Het Raadhuis

In het historische hart van Drachten ligt Eetcafé Het Raadhuis. Dit gezellige eetcafé biedt een gevarieerd lunchmenu met gerechten geïnspireerd door de Franse keuken. Van rijk belegde stokbroodjes tot verfijnde visgerechten, hier is het genieten geblazen.

Aanrader: De garnalenkroketten op zuurdesembrood met een frisse salade zijn een heerlijke traktatie.

10. De Herberg van Smallingerland

Voor een lunch met een vleugje geschiedenis ga je naar De Herberg van Smallingerland. Gelegen in een prachtig historisch pand, biedt deze herberg een warm welkom en een heerlijk lunchmenu. Hun gerechten worden bereid met liefde en lokale ingrediënten.

Aanrader: De stoofpot van het seizoen, geserveerd met vers brood, is perfect voor een hartverwarmende lunch.

Conclusie

Of je nu zin hebt in een snelle hap of een uitgebreide lunch, Drachten heeft een breed scala aan lunchplekken die aan al je verwachtingen zullen voldoen. Van rustieke cafés tot moderne brasseries, de stad biedt iets voor elke smaak en gelegenheid.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan discussies, exclusieve inhoud ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van de laatste updates? Registreer je vandaag nog!

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Verken gerelateerde artikelen en verhalen